torstai 13. helmikuuta 2014

Uuden vuoden päätökset

"Uusi vuosi ja uudet kujeet", niinhän monet lupaavat. Joulua edeltävällä viikolla sai treenailla aivan yksikseen ja tammikuussa oli sali sakkia pullollaan. Kaikella rakkaudella ja kunnioituksella, onneksi nyt on taas selvästi rauhoittunut. Itse tuumailin oikeastaan koko tammikuun ajan uuden vuoden päätöksiäni. Liikunta ja urheilu ovat minulle samalla lailla itsestäänselvyyksiä kuin esim. hengittäminen. Ne kuuluvat erottamattomana osana arkeeni. Ei siis tarvinnut tehdä mullistavia päätöksi elämäntaparemontista vaan enemmänkin pieniä,  juttuja, jotka tukevat hyvinvointia ja liikuntaa entisestään.


Syksy oli aikalailla kuntosalipainotteinen, joten ensimmäiseksi päätin, että treenaamisen pitää olla monipuolisempaa. Kaksi vauhdikkaampaa ryhmäliikuntatuntia, tunti hot pilatesta, pari kuntosalia ja vähintään yksi lenkki. Sellaisella viikkojaolla tällä hetkellä mennään. Tuohon lämpöpilatekseen olen täysin hurahtanut alkuvuoden aikana, se tunnin jälkeinen fiilis on uskomattoman ihana ja uni tulee takuuvarmasti illalla. Toinen uusi übersuosikki on kahvakuula, jossa saa tosissaan haastaa itseään niin paljon kun haluaa.

Oikeastaan juuri tuon monipuolisuuden ylläpitämiseksi päätin myös, että urheilut pitää suunnitella ja kirjata tarkemmin. Nyt näpyttelen viikon alussa kaikki treenit puhelimen kalenteriin muiden menoja lomaan ja pohdin samalla sopivan jaon eri treeneille ja lepopäiville. Kaikki suoritetut treenit taas olen kirjannut HeiaHeia -palveluun, jonka uuteen mobiiliversioon ne on helppo näpytellä ja omaa treenaamista seurata. 


Kolmas päätökseni vettä ja välipalaa on tähän mennessä osoittautunut hankalimmaksi. Varsinkin tuo vedenjuonti, alussa pullo työpöydän kulmalla ei meinannut tyhjentyä millään. Edelleen vähintään se puolitoista litraa työpäivän aikana tuottaa välillä ongelmia; aamulla uppoaa selvästi paremmin kun iltapäivällä. Välipalojen syöminen on lähinnä muistamisesta kiinni, rahkapurkki iltapäivällä ennen treenejä maistuu kyllä ja antaa hurjasti lisää virtaa. Ennen saattoi lounaan ja iltaruoan välissä helposti olla seitsemän kahdeksan tuntia. Ei ihme, että väsytti ja turvotti.

Sellaisia, hyvin konkreettisia päätöksi tein tämän vuoden alussa liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen. Ja ainakin helmikuun puoleen väliin on näissä päätöksissä pysytty :)  Onko muilla ollut samanlaisia ajatuksia näin alkuvuodesta? Vauhdikasta viikon jatkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ruvetaanko HeiaHeia -kavereiksi :) ? En ole taas hetkeen sitä käytellyt, mutta nyt olis taas tarkoitus alkaa treenejä sinne näpytellä.
    Mulla ongelmana on välipalat! Täällä rahka on ihan kamalaa ja jogurtit supermakeita ja tarjolla lähinnä vaaleata vehnää… Vettä menee helposti parisen litraa päivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihi ruvetaan vaan :) Tai en mä kyl varmaan osaa, et jos sä voit tehdä sen aloitteen :D No siis en mäkään mikään suuren suuri rahkojen fani ole. Suurin osa takertuu kitalakeen tai on aivan liian makeita.

      Poista
    2. Mutta en ymmärrä miksi Itävallan rahka on sellasta superkiinteetä. Siis paljon tahmasempaa ku Suomen rahka. Suomessa pystyin syömään rahkaa mutta täällä sitä ei saa nielastua jos sitä ei voi jollain laimentaa :D

      Poista
    3. Niin ja sun nimellä löytyy niin monta ihmistä, että jos osaisit mennä sinne kaverit-kohtaan ja kirjottaa mun koko nimen ja etsiä ja lisätä ni saatetaan löytää toisemme :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)