lauantai 7. tammikuuta 2012

Shopping Saturday

Säätiedotuksen mukaan tänään piti olla kiva aurinkoinen päivä ja suunnittelinkin piiiitkää päivälenkkiä. Noh toisin kävi, aamulla kun heräsin niin vettä tuli jälleen  saavista kaatamalla. Suunnitelmat meni  uusiksi; lenkkeilyn sijaan kävelinkin 100 metriä lähimmälle ratikkapysäkille ja lähdin kohti  alennushoukutuksia. Nyt luvassa juttua D-Dorfin shoppailutarjonnasta. Keskustaan päin mentäessä ensimmäisenä tulevat vastaan suuret tavaratalot Galerie Kaufhof ja Karstadt. Jälkimmäisen urheiluosasto on taivas maa päällä. Siellä on  aina alennustankoja ja älyttömän söpöjä myyjiä, jotka saavat ostamaan asioita, joita ei ehkä tarvitsisi. 


Heti tavaratalojen jälkeen alkaa Schadowstrasse, jonka varrelta löytyy paljon suurien ketjumyymälöiden liikkeitä kuten Deichmann,  New Yorker, pari H&M:ää ja tietysti myös saksalaisia merkkejä kuten Esprit. Samoja kauppoja saattaa muuten olla tosi monta ihan lähekkäin ja esimerkiksi Zaraa löytyy ainakin kolme kauppaa keskustan alueelta. Schadown varrelta löytyy myös muutama kauppakeskus, joiden syövereissä on lisää kauppoja. 

 


Düsseldorfin kuuluisin shoppailukatu on ehdottomasti Königsallee, joka on valittu maailman kauneimmaksi shoppailukaduksi keskellä kulkevan kanaalin ansiosta. Kön varrelta löytyy lähinnä ökyliikkeitä ja siellä on ihan kiva käydä ikkunashoppailemassa. Ehdommasti iiiihanin kauppa on ennen joulua avattu Michael Korsin liike, jossa kävin taas tänään jumaloimassa laukkuja. Noilla kaduilla voi muuten myös bongailla suhteellisen makeita autoja. Ja paljon.



Lisää ns. tavallisten ihmisten kauppoja löytyy vielä Altstadtista, jossa on näin turistikauden ulkopuolella hieman rauhallisempaa kuin keskustan kaupoissa. Paikalliset eivät kai jaksa kävellä sinne asti kun melkein samat kaupat löytyy myös Schadown varrelta. 


Saksalaiset naiset eivät muuten sorry vaan ole kovin tyylikkäitä pukeutujia, mikä on tosi outo juttu kun täällä kuitenkin on niin paljon kivoja kauppoja. Tänään esimerkiksi Zarassa, jonka minä olisin voinut ostaa tyhjäksi, oli tosi väljää eikä sovituskoppiin tarvinnut jonotella. Mutta sitten kaikki teinien rättikaupat oli ihan täynnä. Hahaahah nyt voi jokainen arvioida ollaanko me suomalaiset sen tyylikkäämpiä, tässä allekirjoittaneen varustus tänään.

 

Näppärästi täällä kyllä shoppailumahdollisuuksia riittää jo ihan keskustan alueella ja rahoistaan pääsee eroon. Muutaman tosi mahtavan alennuslöydön muuten tein ja ne pääsevätkin heti tänään käyttöön kun luvassa illallistamista erään kaverin kanssa. Ostoksia siis luvassa myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)