tiistai 7. helmikuuta 2012

Schalke04

Toivottavasti viikko on alkanut kaikilla rattoisasti. Viime viikonloppuna oli jos jonkunlaista puuhaa ja lauantaina toteutui yksi allekirjoittaneen suurimmista toiveista täällä Saksassa: Veltins Arena ja Schalke 04. Suuren suurena urheilufanina jalkapallopyhättöjen tunnelma oli pakko päästä livenä kokemaan, joten muun sinivalkoisen kansan tavoin otimme iltapäivällä suunnaksi Gelsenkirchenin. NRW:n alueella pelaa useampikin Bundesliiga joukkue ja jalkapalloilijat ovat ylipäänsä jumalten asemassa tässä maassa. Meidän kotijoukkue valikoi puhtaasti erään pörröpäisen suomipojan takia, jota halusimme lähteä kannustamaan.




Oikeasti Schalke on kyllä pelannut tosi hyvin tällä kaudella; keikkuvat liigan kolmantena. Lauantaina peli ei tasollisesti ollut ehkä ihan parasta ja matsi päättyi 1-1 tasapeliin. Mutta hyvin pelattiin ja Pukkikin pääsi kentälle :) Näkyi muuten useampia suomenlippuja katsomossa ja pikkutytöt tiiraili kiikareilla nro:a 20. Tunnelma stadionilla oli uskomaton. 62 000 ihmistä laulaa, huutaa ja elää joka solullaan kentän tapahtumia. Ihan mahtavaa :) Voi kun vielä ehtisi uudestaan. 



Työkaverit naureskelivat, että valittiin tietysti juuri ainoa vkl kun täällä on oikeasti pakkasta. Ei se kuitenkaan tahtia haitannut, varustus  oli lähes samanlainen kuin Salppuri kisoihin ja vaatekerroksia päällä monta. Ei palellut ei! Täytyy muuten hehkuttaa sitä miten hommat futiksen ympärillä tosiaan toimii ja hommaa arvostetaan tosiaan ihan eri tavalla. Matsilipulla sai käyttää paikallisjunia, stadionille kulki omat ratikat ja joka paikassa oli järjestysmiehiä tai mellakkapoliiseja ohjailemassa ihmisiä. Joku onneton tietysti hävitti lippunsa ennen kotimatkaa ja sai jännittää koko matkan tarkastajia. Onnistuin myös hävittää toisen lämpöhanskani, joten sormikkailla mennään taas. Toivottasti kohta lauhtuu, tänään -15 astetta. Ihan mahtava lauantai ja illalla tuli uni aika nopeasti silmään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)