maanantai 2. huhtikuuta 2012

Köln am Rhein

Viimeistä viikonloppua viedään Saksassa, ainakin tällä erää, ja lauantaina vietettiin tyttöjen turistipäivää Kölnissä! Vähän noloa meinaan, Kölniin ei ole junalla matkaa kuin about puoli tuntia ja silti en vielä ollut siellä käynyt pyörimässä sen enempää kuin joulumarkkinoilla ja hippastelemassa yhden illan verran. Nyt siis suunnattiin aamupäivistä kohtia Saksan vanhinta kaupunkia. Googlettelin tosi turistin tavoin etukäteen. Kaupungin ehdottomasti kuuluisin nähtävyys on tuomiokirkko, ihan rautatieaseman vieressä. Suhteellisen massiivinen ja vaikuttava huusholli. 





Kirkon ihastelun jälkeen haimme turisti-infosta  kartan ja suuntasimme Reinin rannalla olevaan suklaamuseoon. Kävin museossa jo toistamiseen ja huippukiva vierailukohde se vaan on :)  Siellä näkee ihan alusta loppuun miten kaupoista löytyvä suklaa tehdään ja mikä parasta: siellä saa maistiaisia. Alakerrassa oleva kauppa on oikein mukava paikka myös :)






Museon ja pienten suklaashoppailujen jälkeen kuljeskelimme vanhan kaupungin katuja kohti toista tunnettua nähtävyyttä eli Kölninvesi kauppaa. Düsseldorfin vanha kaupunki ja Reinin ranta ovat kyllä mielestäni kauniimpia kuin Kölnin. Asiasta kukkaruukkuun: onko ne kölninvedet muuten miehille vai naisille? Aikamme tuoksuteltua se jäi meille vähän epäselväksi. Sitruunaisen version näytelappu tuoksuu edelleen taskussani :)




Ihan niinkuin entisen kotikaupungin Stadtplatz Itävallassa. Voih ikävä!


Talo täynnä kuuluisaa kölninvettä

Turisteilun jälkeen seuraamme liittyi  kaupungissa asuva paikallisoppaamme neiti S ja loppupäivä kuluikin syöden, keskustassa kauppoja kierrelle ja kaupungin lauantaivilinästä nautiskellen. Köln on mielestäni paljon eurooppalaisempi ja enemmän suurkaupunkimainen verrattuna Düsseldorfiin. Oikein mielelläni siellä asuisin :) Onhan se tietysti miljoonakaupunki ja ilmapiiri on tosiaan aivan erilainen. Nyt kun on enää muutama päivä jäljellä niin uskalla jo ääneen sanoa, että jotenkin tykkään enemmän Kölnistä vaikka molemmissa kaupungeissa on toki puolensa. Düsseldorf on paljon vihreämpi.




 Päivä Kölnissä päättyi  herkkuhetkeen ja jäätelöiden lomassa höpöteltiin pitkä tovi kaikenlaista. Kummasti se selkeytää aina ajatuksia kun pääsee purkamaan tuntojaan esim. ulkomailla asumisesta, ulkosuomalaisuudesta ja ihan vaan  arjen koukeroista  samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa. Tässä kun viime aikoina erityisen paljon tullut pohdittua tulevaa ja sitä, missä maassa sitä oikein haluaa olla.  On myös erityisen mukavaa päästä vertailemaan Suomen ja Saksan välisiä eroja ja ihmettelemään saksalaisten kummallisuuksia. 


Kiitos vaan tuhannesti molemmille ihanille neideille seurasta :) Oli hyvin toivottu irtiotto kaiken opparipakertamisen ja muuttohässäkän lomaan.  Ihan kun olisi ulkomailla ollut kun lähti turistiksi kiertelemään tuntematonta kaupunkia :) Mahtavaa alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Oon aina luullu et kölninvedet on miehil, mut en tiä sit niin. Pääset sit kierrättää mua joku kerta Kölnissä, ite on oo koskaan sinne eksyny kans..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmmm ne ol kyl tosi hämmentäviä, jotenkin en osaa kuvitella monenkaan miehen käyttävän mitään laventelin tai mandariinin tuoksuista. Mä lähden niiiiin oppaaks, siel on hurjan kiva shoppailukatu :D

      Poista
  2. Nyt jotain rajaa näihi kuviin... Emmää ihan huvikseni tääl selaa vaan jotai kirkon seinii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahah musta kirkoissa on usein tosi kivat seinät :D Huisin taiteellista!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)