keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Loma Roomassa

Hei, täällä ollaan taas. Hektisen kevään jälkeen on taas aikaa pikkuhiljaa palata blogilinjoille ja tänne "päiväkirjaan", joka on niin mukava pakopaikka arjesta. Havahduin juuri siihen, että toukokuu alkaa  olla voiton puolella ja kevät hujahti ohi tavattoman nopeasti. Huhtikuu kului aikalailla töiden parissa ja kymmenen päivän messukomennuksella Saksassa. Kuun lopussa oli takki todella tyhjä eikä oikein maistunut uni, ruoka tai liikuntakaan. Toukokuun alussa koitti onneksi viikon hengähdystauko kun pyrähdettiin Insinöörin kanssa vappuviikoksi Roomaan. Ihastuin kaupunkiin täysin :) Viisi päivää käveltiin, ihmeteltiin,ihasteltiin, nautittiin helteistä, mahtavasta ruuasta ja parhaasta seurasta.  Kerrottavaa on vaikka kuinka ja kuvia löytyy, sanokaa hep jos alkaa riittää :)

Saavuttiin Fiumicinon lentokentälle hyvissä ajoin vappuaattona ja nopean vaatteiden vaihdon jälkeen lähdetiin suuntaamaan kohti Espanjalaisia portaita ja Trevin suihkulähdettä.  Aamulla Lahdesta lähtiessä satoi vettä ja lämmintä taisi olla +5 astetta, Roomassa meitä  oli vastassa +25 astetta ja ihana lämmittävä aurinko. Lomafiilis tarttui super nopeasti ja ensimmäinen päivä kului lämmöstä nauttien :)   


 




Toukokuun ensimmäinen on pyhäpäivä myös Italiassa, joten kaupat, osa ravintoloista ja nähtävyydet olivat kiinni. Kaupunki itsessään on kylläkin yksi suuri ulkoilmamuseo ja nähtävää riittää vaikka ihan vain vaeltelisi kaduilla. Me otettiin suunnaksi Piazza Venezia ja kiivettiin Vittorio Emmanuelle muistomerkin katolle tiirailemaan maisemia.  



 



Torstai valkeni hieman sateisena, joten päätettiin ottaa suunnaksi Vatikaani. Pietarinkirkolle päästyämme ilma kirkastui, aurinko tuli esiin ja näkymät kupolin huipuilta olivat aikamoiset. Kupoliin kiipeäminen oli itsessään jo huima kokemus. Jalat tärisee vieläkin pelkästä ajatuksesta. Sen verran vaikuttava paikka tuo katolisen maailman pyhättö oli, että palataan Pietarinkirkkoon vielä tarkemmin.  




Perjantaina oli vuorossa varsinainen antiikkipäivä. Heti aamusta suunnattiin Colosseumiin, joka oli etukäteen ehdoton the place to see. Historianörtit intoilivat mahtavan areenan paahteessa audioguidejen kera monen tunnin ajan. Colosseumistakin lisää myöhemmin. Iltapäivällä jatkettiin vielä viereiselle Palatinos-kukkulalle ja Forum Romanumiin.  




Tässä oli siis  pieniä paloja meidän Rooman reissusta. Paljon ehdittiin nähdä ja  palataan reissutunnelmiin vielä muutamaan kertaan. Näitä kuvia on vaan niiiiiiin kiva katsella :) Niin ja italialaiselle ruualle täytyy ehdottomasti pyhittää ihan oma tekstinsä, se niiiiin taivaallista! 
Leppoisaa keskiviikon jatkoa kaikille!

P.s. Sorry kuvat on vähän miten sattuu, vaatii taas hieman opettelua tämä touhu.
 

2 kommenttia:

  1. Oi ja voi, ihan mieletön matkustelukuumehan näistä kuvista tulee!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta matkakuumelääkettä on alkaa heti suunnitella seuraavaa reissua kun entiseltä palaa kotiin :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)