sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kotoilua

Viime aikoina olen tullut yhä vakuuttuneemmaksi, että Saksan kuukausien aikana pienen pieni sisälläni asuva Hausfrau taisi herätä  :) Lauantai alkoi rattoisasti keittiössä kun keksittiin siskon kanssa alkaa leipomaan. Tovin sanailun jälkeen pääsimme yhteisymmärrykseen resepteistä ja päädyimme tekemään muffinsseja. Minun vastuulle jäi prosessin vaativat hommat kuten rasvan sulamisen vahtiminen, siivilän pitäminen, sitruunan puristaminen ja tietysti taikinan syöminen. 


Koristelussa meillä oli muutamia taiteellisia erimielisyyksiä mutta oikein mielenkiintoisia teoksia saatiin aikaan. Pursoteltiin menemään äidinäidin vanhalla vempaimella, joka oli aikoinaan 60-luvulla maksanut 450 markkaa. Hintalappu oli tallessa :)



 Sunnuntain kunniaksi vuorossa oli ensin piiiitkä lenkki harjumaastoissa ja sitten pihapuuhastelua. Päätin myös perustaa yrttitarhan. Jeps, äiti kaivoi kätköistään siemeniä ja minä lykkäsin ne purkkeihin. Vielä ei tosin näy yhtään vihreää, eikö yli kolmen tunnin jälkeen pitäisi jo näkyä?


Tänään oli muuten varsin dramaattinen päivä täällä maaseudun rauhassa. Ihan meidän naapurissa, korttelin päässä paloi rivitalosta kaksi asuntoa ja oikein Iltalehdessäkin oli kuvallinen juttu.  Tässä kylässä (2500 asukasta) ei yleensä tapahdu yhtään mitää eli ihmiset ympäri kylän lähtivät tietenkin katsomaan tätä hurjaa tapausta. Meidän talon ohi on ihan koko päivän pörrännyt autoja, mopoja, moottoripyöriä, traktoreita ja vaikka mitä. Vielä illalla yhdeksältä uteliaimmat halusivat nähdä palaneen talonpätkän. Kyllä maalla on mukavaa :) Olisi pitänyt kerätä tietullia, oltaisiin nyt tosi rikkaita. 

Sellainen rauhallinen viikonloppu takana. Loppuillaksi aion jumittua tiiviisti tuliaissuklaiden kanssa sohvalle katsomaan The Holiday leffaa, joka on ehdottomasti yksi parhaimmista hyvän mielen elokuvista :) Samalla täytyy ehkä hieman venytellä tunnin step aerobic sykkimisestä kipeytyneitä lihaksia!

2 kommenttia:

  1. Vähän hienoja! Osaan kyllä kuvitella millanen vääntö teil on ollu ihan jokaikisestä ykstyiskohdasta Hippan kans :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika komioita tuli kyllä vaikka itse sanonkin :) Juu no saatettiin muutama neuvoa-antava keskustelu käydä tosiaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)