tiistai 19. kesäkuuta 2012

Lauantaiaamun resepti


Kaikin puolin täydellisen lauantaiaamun resepti on simppeli ja seuraavanlainen. Ensin haetaan tuoreita mansikoita torilta. Mieluiten kotimaisia. Sen jälkeen piipahdetaan kauppahallissa hakemassa croisantteja ja munkkipossuja. Samana aamuna leivottuja. Lisäksi aamupalan jälkiruoan jälkiruoaksi tarvitaan levyllinen mansikkasuklaata. Shoppailun jälkeen eväät pakataan kangaskassiin. Muutkin kassimateriaalit käy. Sitten otetaan suunnaksi lämmin ja aurinkoinen, kevyellä tuulenhenkäyksellä ja kauniilla maisemalla, varustettu miljöö. Veden läheisyys parantaa kokemusta, meri on kaikkein suositeltavin. 



Sitten kun vatsa on täynnä murkinaa, voi rauhassa keskittyä nauttimaan ihanasta ilmasta ja parhaasta seurasta. Samalla voi näppärästi kerätä auringon tarjoamaa d-vitamiinia (hyvin aurinkorasvalla voideltuihin) valkoisiin kinttuihin ja ottaa pienet aamupäivän torkut, jotka edistävät toipumista edellisen illan riennoista.  



Perjantai-illan humputtelua seurasi ihanan rento aamu. Kellään ei ollut kiire mihinkään. Tosin porukan juniori oli jo ennen yhtätoista ehtinyt käydä alennusmyynneissä ja shoppailla tehokkaasti vaikka mitä. Viikonloppuja on todella oppinut arvostamaan ihan erilailla nyt kun on työelämässä ja seuraavan kerran useamman päivän vapaa koittaa varmaankin vasta jouluna. Kesän aurinkoisista hetkistä pitää kerätä virtaa ja energiaa syksyn sateiden ja pimeyden varalle. Kesällä on lupa vaan olla ja nautiskella.  

Helsingistä on muuten kerta kerran jälkeen haikeampaa ja vaikeampaa lähteä. Kaupunki houkuttaa, koukuttaa joka kerta hieman enemmän. Düsseldorf ikävä on vielä aika kova ja ikävöin myös kovasti keski-Eurooppalaista elämäntapaa. Helsinki on mukavalla tavalla keski-Eurooppalainen ja helpottaa tätä ikävää kummasti. Muutto Helsinkiin olisi sellainen kultainen keskitie: keski-Eurooppalainen ilmapiiri, koti-Suomessa lähellä perhettä.

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa vaan :) Ja näytämpä ruskealta tuossa kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :) Kannattaa hengailla tällaisen vampyyrin/kalkkilaivan kapteenin rinnalla niin rusketus korostuu :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)