maanantai 25. kesäkuuta 2012

Maalaistyttöjen kaupunkijuhannus

Aurinkoista maanantaita kaikille! Ja pyhpah kaikille onnekkaille, joilla alkoi loma :) Juhannus kului tänä vuonna taasen hieman erilaisissa merkeissä kun päätin jäädä kaupunkiin koko viikonlopuksi ja sain Helsingistä seurakseni ihanaisen Funnyn. Super rentouttavia päiviä takana. Nukuttiin pitkään, aloitettiin päivät nautiskelemalla kunnon aamupala parvekkeella ja ulkoiltiin paljon. Niin ja saunottiin oikein pitkän kaavan mukaan monta kertaa. Perjantai-iltana suuntasimme myös kukkamekot hulmuten satamaan katsomaan kokkoa. 

 

Etukäteen ajattelin, että kaupungissa olisi hiljaista mutta satamassa oli aikamoinen markkinahulina päällä. Paljon ihmisiä vauvasta vaariin, metrilakua, makkaranmyyntiä ja suomalaista humppaa. Ja tietysti se kokko :) Perjantaille osui kaiken kukkuraksi täydellinen ilma ja aurinko lämmitti vielä kymmenen aikaa illalla. Hyttysiä muuten ihan kiitettävästi liikkeellä myös. Oliko muuallakin vai lensivätkö ne kaikki Lahteen juhannuksen viettoon?



Sataman yöttömässä yössä ihasteltiin  jälleen kerran suomalaista järvimaisemaa ja auringonlaskua. Viime vuonna juhannus kului Alppien ympäröimänä Itävallassa mutta ei kyllä ole näiden maisemien voittanutta :)



Vaikka kaupungissa oltiinkin, eikä pahemmin grillailtu, niin ruokapuoli oli kyllä hyvin perinteistä juhannusmättöä: uusia perunoita (namanaam), nakkeja, kalaa, paljon vihanneksia, kasviksia ja jäätelöä. Taisin käydä kolmessa eri ruokakaupassa ja tavaraa oli isommankin perheen ruokkimiseen. Mutta ei kyllä olisi uskonut, että näin hyviä sapuskoja saadaan aikaan :)


 
Rentoiluviikonlopun lopuksi vietettiin sunnuntain sadepäivää alennusmyyntien merkeissä. Kaupoissa oli todella rauhallista ja sehän sopi meille. Huippulöytöjä tehtiin molemmat. Kiitos huisisti seurasta Funnyseni :) Nyt jaksaa taas ahertaa töissä!

5 kommenttia:

  1. Kiitos itselles hostaamisesta! Oli huippua! Vitsi oon ylpee noista meidän schnitzeleistä :)
    Kun on tottunu nukkuu 12 tuntia niin toi viime öinen 6 tuntia hieman pistää väsyttämään tänään... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Schnitzelit oli parhaita :) Juu mun oli kans pakko kattoo eilinen futismatsi loppuun ja sehän venyi tietysti rankkareille asti. Siinä samalla oli tosin hyvä tuuletella alakertaa :D

      Poista
    2. Toivottavasti ei savu haise enää......

      Poista
  2. Mistä on neidin kukkamekko on? Supacool :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)