torstai 20. helmikuuta 2014

Kymmenen kuvaa Kuala Lumpurista

Throwback Thursdayn hengessä ajattelin palata ajassa reilun kuukauden taaksepäin ja kertoa hieman meidän Malesian reissun ensimmäisestä stopista Kuala Lumpurissa. Tämä postaus on lojunut luonnoskansiossa jo tovin mutta kuvia reissusta taltioitui about 1250 ja niiden läpikäyminen on hieman kestänyt.

Lensimme siis toisen puoliskoni kanssa Tapaninpäivänä Istanbulin ja Dohan kautta Kuala Lumpuriin. Meille molemmille tämä oli ensimmäinen kerta Malesiassa ja minulle ensimäinen kosketus Aasiaan ylipäänsä. Pohdimme pitkään myös Thaimaata ja Indonesiaa mutta Malesian tuntemattomuus ja "turistirysättömyys" vei lopulta kuitenkin voiton. 






Kahdella sanalla kuvattuna Kuala Lumpur on: uskomaton sekametelisoppa. Uutta ja vanhaa. Itää ja läntää. Pelkistettyä modernismia ja perinteitä. Varmasti kaikki (ainakin melkein) maailman uskonnot ja kansallisuudet on edustettuina. Kansainvälisyydestä kielii myös se, että kaikki opasteet, kyltit, viitat on ensin englanniksi ja sitten malaijin kielellä. Vajaan kahden miljoonan asukkaan suurkaupungiksi Kuala Lumpur on todella siisti. Kaupungissa ja koko maassa näkyy hyvin vahvasti islamin usko, joka varmasti osaltaa siistii kaupunkikuvaa. 

Meidän päivät kaupungissa kului kierrellen, kävellen ja ihmetellen. Hotelli sijaitsi hyvällä paikalla muutaman skytrain pysäkin ja 20 senttiä maksavan lipun päässä ydinkeskustasta, kultaisen kolmion alueelta. Hotellin alakerrasta löytyi Hard Rock Cafe, jossa kävimme muutaman kerran istuskelemassa. Sää Kuala Lumpurissa oli kuuman kostea eikä aurinkoa juuri näkynyt. Muutama sadekuuro kohdalle osui, mutta ne eivät tahtia paljon haitanneet.  




Yhtenä päivänä suuntasimme noin puolen tunnin junamatkan päässä oleville Batu-luolastoille, joiden sisältä löytyy hindutemppeli. Luolaan päästäkseen oli kiivettävä muutama sata porrasta ja siinä kosteudessa kipuaminen kävi kyllä ihan treenistä. Luolan sisältä löytyi "alttareita" ja jumalten kuvia. Tämä oli kyllä varmasti yksi vaikuttavimmista paikoista missä koskaan olen vieraillut.






Kuala Lumpurin ehdottomasti tunnetuin nähtävyys ja maamerkki on 452 metriä korkeat Petronas Twin Towerit, jotka sijaitsi korttelin päässä hotellistamme. Toiseksi viimeisenä iltana käveltiin torneille ja niiden yhteydessä olevaan ökyostoskeskukseen ihmettelemään maailman menoa. Niin ja siis ne ostoskeskukset ylipäänsä, niistä saisi kirjoitettua sata sivuisen romaanin. Kymmenen kerroksisia komplekseja vieri vieressä, satoja ja taas satoja kauppoja. 


Tuo ilta sattui muuten myös olemaan vuoden toiseksi viimeinen ilta ja Petronas-tornien juurella oleva suihkulähdealue toimi vuodenvaihteen juhlallisuuksia pääpaikkana. Pääsimme paraatipaikalta seuraamaan uudenvuodenaaton juhlinnan kenraaliharjoituksia, mikä oli hieno juttu koska seuraavana iltana paikalla oli arviolta 20 000 ihmistä eikä silloin showsta paljoa nähty. Uudenvuodenaatto oli aikamoinen kokemus kyllä ilotulituksineen ja kaiken sen ihmismassan keskellä. Harvemmin sitä on myöskään helteessä raketteja katseltu.



Kuala Lumpurista jäi kaiken kaikkiaan todella hyvä ja positiivinen kuva. Nähtävää riitti todella paljon ja me ehdittiin kiertää ihan vain murto-osa. Ihan varmasti joku päivä vielä sinne palataan :) Uudenvuodenpäivänä jatkoimme matkaa Langkawin saarelle mutta siitä juttua sitten ihan erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)