sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Langkawi

Talven lomaa suunnitellessa meidän tärkein kriteeri oli mahdollisuus yhdistää suurkaupungin vilinä ja auringontäyteinen rantaelämä. Pienten googletteluiden ja tiedusteluiden jälkeen päädyimme varaamaan Kuala Lumpurista lennot Langkawin saarelle, joka kuulosti meidän toiveisiin täydelliseltä. Halusimme paikan, jossa voi täydellisesti rentoutua mutta mistä löytyy myös nähtävää ja koettavaa.Langkawi osoittautui juuri tällaiseksi paikaksi. 









Meidän hotelliresortti oli vartin taksimatkan päässä saaren "ydinkeskustasta" Pantai Cenangilta, jonka varresta löytyy lukuisia ravintoloita, kauppoja, muutama pieni ostoskeskus, kauneshoitoloita yms. Saarella ei ole ollenkaan julkista liikennettä mutta taksilla kulkeminen on todella edullista. Eräänä päivänä vuokrasimme taksin reiluksi kolmeksi noin tunniksi 18 eurolla ja lähdimme kiertämään saarta. Ensin pysähdyimme kipuamaan cablecareilla saaren korkeimmalle kohdalle katselemaan maisemia ja sen jälkeen jatkoimme Wildlife Parkiin.






Toinen puoliskoni on erittäin innokas kalamies ja kun saarella kerran oltiin,niin hänen toiveena oli päästä kalaan Andamaanienmerelle. Minulla ei ollut mitään sitä vastaan ja  ajattelin keskittyväni auringosta nauttimiseen tuon reilun neljän tunnin reissun ajan. Mutta pelkillä siimoilla ja syöteillä kalastaminen osoittautuikin oikeasti ihan hauskaksi puuhaksi. 






Langkawin saari koostuu 99 erikokoisesta saaresta, joista suurin osa on täysi asuttamatonta, koskematonta mangrove-sademetsää. Nuo magrove riutat suojelivat saaria tsunamilta, joka teki hirmu tuhoja vain 20 kilometrin päässä Thaimaassa. Noihin sademetsiin mekin lähdimme joelta käsin tutustumaan oppaan johdolla.















Puolitoista viikkoa Langkawilla hujahti ohi nopeasti ja säät suosivat oikeastaan koko tuon ajan. Yhtenä päivänä tihutteli vettä, jolloin kävimme Underwater Worldissä ja tutkailimme ostoskeskusten tarjontaa. Hintataso Malesiassa yllätti minut kyllä täysin. Kahdelläkympillä söi kaksi ihmistä helposti kolmen ruokalajin aterian ja kävimme kahdesti hieronnassa murto-osalla Suomen hinnoista. 



 




Kuala Lumpurin tavoin myös Langkawista jäi todella positiivinen kuva. Leppoisa kuvaa ehkä parhaiten menoa Langkawilla. Ihmiset olivat aidosti ystävällisiä, kukaa ei koittanut tuputtaa/myydä väkisin mitään tai huijata meitä länsimaalaisia. Turisteja saarella oli tietysti jonkun verran, sillä myös malesialaiset lomailevat Langkawilla. Kun jaksoi kävellä päärannoilta muutaman sata metriä eteenpäin niin sai olla aivan yksikseen. Suomenkieltä kuulimme kerran. Uskonnollisuus ja islaminusko näkyivät myös Langkawilla. Palveluammateissa työskentelevillä naisilla oli poikkeuksetta huivit hiustensa suojana eikä kaikista ruokakaupoista löytynyt alkoholia. Toisaalta kaikenlainen örvellys ja rellestäminen puuttuivat katukuvasta täysin. 

Sellaiselta näytti meidän reissu Malesiaan, lämmöllä suosittelen maata kaikille :) Kyselkää jos joku jäi askarruttamaan. Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

2 kommenttia:

  1. IHANIA KUVIA! <3
    Pikkusen sintin onnistuitte nappaamaan :)
    Ja turbaani pelastaa aina pään! Münchenin turbaanisessioidemme jälkeen oon käyttäny sitä aina suojatakseni herkkää päänahkaani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah toi kala oli viimeinen kun saatiin ja Pee sano kiskoessaan sitä ylös et "nyt tulee iso". Sit se oli kaikkein onnettomin sintti mitä koko reissulta saatiin :D Musta toi herran ilme vaan on niiiiin ihana :) Toi mun turbaani on sellain jättikokonen saronki, joka meni mekkona, huivina, peittona,paitana,vilttinä.... Tosi näppärä reissussa.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)